10 de nov. 2011

Setmana intensa de festivals i mostres de cinema per tot Catalunya

Fecinema; Most Penedès, Festival Internacional de Cinema del Vi i del Cava; Festival Unnim de Cinema de Muntanya i L’Alternativa: quatre festivals que comencen aquesta setmana.

Fecinema, el festival internacional de cinema negre de Manresa, s’inaugura aquest vespre, a les 21h, als Multicinemes Atlàntida, amb la darrera pel·lícula de Robert Redford: La Conspiración (“The Conspirator”). El film narra el judici contra vuit acusats de conspiració per l’assassinat del President Abraham Lincoln, entre els quals es trobava una dona, Mary Surratt, mestressa de la pensió on es van reunir els participants en el complot. La defensa de l‘acusada va anar a càrrec del jove advocat Frederick Aiken, heroi unionista, que va modificar les seves opinions particulars sobre la justícia i la legalitat en el transcurs del procés, fins el punt que el seu discurs final ha passat a la història de la Judicatura. La pel·lícula forma part de la secció oficial de cinema negre. El Fecinema concentrarà el millor del cinema negre des d’avui dia 9 fins diumenge 13 de novembre.

Consulteu la resta de la programació al web: www.cinemanresa.cat.Most Penedès, Festival Internacional de Cinema del Vi i del Cava s’estrena en la seva primera edició amb “5 metros cuadrados”, de Max Lemcke. La pel·lícula va ser la gran triomfadora de la passada edició del Festival de Cinema de Màlaga i narra la història d'una parella, Alejandro (Fernando Tejero) i Virigina (Malena Alterio), que reuneix tots els seus estalvis per comprar un pis sobre plànol a les afores d'una gran ciutat. El que semblava el pis dels seus somnis es convertirà en el seu pitjor malson quan, a uns mesos per al lliurament de les claus, l'obra es suspèn i perden tots els diners.
El film, que es podrà veure demà dijous a les 20.30h als Cinemes Casal de Vilafranca del Penedès, forma part de la secció Gran Reserva, una selecció de grans pel·lícules de qualsevol gènere que, havent-se projectat en festivals, encara no s'han estrenat comercialment a les pantalles de cinema del nostre país. Aquestes sessions sempre aniran acompanyades d’una degustació de vi i de cava i es comptarà amb la presència de convidats perquè presentin la pel·lícula.
El Most comença demà dijous dia 10 fins diumenge 13. La Mostra de Curtmetratges de Vilafranca del Penedès queda inclosa en aquest nou festival.
Mireu quines altres pel·lícules fan al festival consultant el web: www.mostfestival.cat.

CI&VI col·labora a l’acte paral·lel del Most: Deconstruint el vi català: Un documental en construcció. Els autors Raúl Deamo i Manel Capdevila presentaran aquest projecte transmèdia sobre el món del vi català que té com a peça central un documental. Farà de mestre de cerimònies en Josep Maria Albet i Noya, viticultor ecològic, copropietari del celler Albet i Noya, president de la DO Penedès i un dels protagonistes del documental.
 Director i productor explicaran aquest projecte cultural que actualment es troba en fase de rodatge amb localitzacions per tota Catalunya. Es tracta d'un audiovisual pensat per a un públic tant català com internacional, la finalitat del qual és fomentar el coneixement del vi i la cultura catalana per donar valor al territori i a la seva gent. També es projectarà un breu avançament del documental així com fotos del rodatge. Al final de la presentació hi haurà un tast de vins catalans i el públic podrà intercanviar opinions amb els autors.
 Trobareu més informació del projecte a: www.deconstruintelvicatala.cat
CI&VI Festivals de Catalunya hi serà. Esperem trobar-vos-hi, a les 19.30h, al Vinseum de Vilafranca del Penedès.

La 29a edició del Festival Unnim de Cinema de Muntanya començarà a tota potència. En primer lloc l’inici de la retrospectiva sobre Leni Riefenstahl, amb “Das Blaue Licht” (La llum blava), la seva pel·lícula de ficció més celebrada. A la nit, inauguració del Festival amb un plat fort, “No Ceiling – The Baseclimb 3 Story”, una pel·lícula per treure l’alè. A continuació hi haurà la presència de l’homenatjat d’aquesta edició, Doug Scott i la projecció de “Grappling with the Ogre” sobre la reconstrucció de l’accident que Scott va patir al Pakistan amb el seu company Chris Bonington.
Veniu a veure el millor cinema de muntanya i d’aventura de l’11 al 20 de novembre del 2011. Consulteu la programació al web: www.torellomountainfilm.cat.

L’Alternativa, el Festival de Cinema Independent de Barcelona, ens porta el millor cinema no comercial dels últims dos anys. L'Alternativa, en les seves Seccions Oficials, projectarà 46 pel·lícules d'arreu del món, amb la intenció de donar suport a nous directors i a obres poc difoses en el panorama audiovisual actual.

CI&VI col·labora en la taula rodona: Narradors d'històries. L'Alternativa reuneix Patricio Guzmán, José María de Orbe i Paula Ortiz per parlar sobre com pensen, escriuen i narren les històries d'avui. Aquesta taula s'organitza amb la col·laboració del Màster d'Escriptura per a la Televisió i el Cinema de la UAB, en el 20è aniversari de la seva creació. Participen en el col·loqui tres directors i guionistes de cinema que representen tres generacions de narradors d'imatges: Patricio Guzmán, un dels primers professors del màster, Paula Ortiz, graduada del màster que presenta el seu primer llarg, i José María de Orbe, reconegut i premiat cineasta. Aquesta activitat es complementa amb les seccions Un narrador d'històries. Patricio Guzmán, en la qual es projecten 3 films de l'autor, i Panorama, en la qual es projecten 2 films de José María de Orbe.

"La cerca i la trobada d'una idea són la causa freqüent del punt de partida d'una pel·lícula documental. La idea original desencadena tot el procés. Es reconeix una idea pròpiament dita quan aquesta ens porta cap a una forma de narració o al desenvolupament d'una història. Si a la idea original li manca aquesta facultat, no significa res per a nosaltres." Patricio Guzmán

Amb la col·laboració del Màster Internacional d'Escriptura per a la Televisió i el Cinema (UAB), Casa Amèrica Catalunya i CI&VI.
Aquesta activitat serà dijous 17 de novembre, a les 19.30h, a la Sala Mirador del CCCB. L’aforament és limitat. Més informació i tota la programació del festival al http://alternativa.cccb.org/2011/ct/index.php. L’Alternativa comença el dia 11 de novembre i s’allargarà fins el 19 de novembre.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada