11 de març 2011

Debat sobre el suport públic als festivals en el FEC Cambrils - Reus

Els festivals aporten beneficis culturals i econòmics, però se senten relegats per part de la classe política.
La tasca dels festivals és molt aplaudida, però es troba a faltar més suport i visibilitat entre el públic a través de les televisions públiques, especialment de TVC, que es cuida poc de la promoció de les produccions en què participa.
També és important promoure la celebració de festivals de cinema, fet que significa adoptar apostes clares per tal d’afavorir que les ciutats comparteixin aquesta inquietud i la duguin a terme, donant un suport actiu i col·laborant amb els organitzadors dels certàmens.  Els responsables dels festivals demanen als partits polítics que incloguin mesures relacionades amb  aquest aspecte.
Els representants dels partits polítics van coincidir en demanar la professionalització dels festivals i de les persones que hi treballen. Els festivals van replicar que no entenien aquesta exigència tenint en compte que no hi ha ni estudis específics ni lleis que afavoreixin aquest objectiu. En aquest sentit, van demanar que les subvencions rebudes es poguessin allargar més enllà de l’any, per tal de tenir temps suficient per a consolidar els projectes i les trajectòries dels festivals.
Amb un balanç més que positiu en el 2010 (amb 350.000 espectadors, un 20% més que l’any anterior), els festivals s’han convertit en  una magnífica plataforma per atraure a un públic jove, interessat en productes cinematogràfics de reflexió i acostumats a la versió original.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada