19 d’abr. 2011

La Mostra de Cinema Llatinoamericà tanca la seva dissetena edició premiant “El Atentado”, del veterà director mexicà Jorge Fons

La cinta explica els fets d’un atemptat dut a terme el 1897 per un alcohòlic en contra del President de la República, el General Profirio Díaz. Un atemptat frustrat i patètic, inesperat i incomprensible, ridícul i commovedor.
El premi al millor director va recaure en Marcel Rasquin, per “Hermano” i el de millor guió en Álvaro Curiel, per “Acorazado”. El guardó al millor documental va ser per a “El edificio de los chilenos”, de Macarena Aguiló i el del millor curtmetratge per a “Blokes” de Marialy Rivas.
Premis d’Honor
Enguany es va crear el Premi Jordi Dauder a la creativitat en el cinema català, otorgat a Lluís Homar. El premi d’honor de la Mostra va correspondre a l’actor internacional Viggo Mortensen, mentre que el guardó que duu el nom del desaparegut Ángel Fernández-Santos, un dels crítics de cinema més reconeguts del nostre país, va anar a parar al diari argentí Página 12.

Èxit de participació en el primer taller audiovisual
El dia de la cloenda de la Mostra es van poder veure, també, els treballs realitzats pels alumnes del Grau en Comunicació i Periodisme Audiovisual de la UdL en el primer taller audiovisual impartit durant els dies de celebració del certamen. Els estudiants van rebre una Master Class sobre la construcció d’un documental a càrrec del director espanyol Jorge Meyer i una classe pràctica de com es realitza l’edició o muntatge audiovisual d’un documental per part del director de postproducció i muntatge Guillermo S.Maldonado, guanyador d’un premi Goya per “El Lobo”. El director de fotografia Carlos Serrano també els va assessorar durant tot el Workshop. CI&VI Festivals de Catalunya va donar suport a aquesta nova iniciativa de la Mostra, tot desitjant la seva pròspera continuïtat en futures edicions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada